Бугарскиот историчар Стефан Дечев на Сител телевизија го коментира „францускиот предлог“.

Целиот коментар може да го погледнете на видеото:

Още по темата / Уште по темата:  Проф. Ќосев: „Македонскиот јазик“ не е дијалект на бугарскиот (ВИДЕО)