#ЗАЕДНО

Нека работим върху свързването и разбирането!
Да работиме на поврзување и разбирање!

Решение

КБМП нуди решение за
надминување на проблемите помеѓу двете држави.

КБМП предлага решение за
преодоляване на проблемите между двете страни.

ВЕСТИ / НОВИНИ

Прв дигитален теле-мост

Прв дигитален теле-мост

На 03.05.2022 година, вторник во 11.00 часот, во прес-клубот на БТА – Софија и Институтот за социјални науки – Скопје се одржа првиот дигитален теле-мост на македонски и бугарски интелектуалци, општественици, новинари и претприемачи, на кој беше објавена Заедничка...

СТАВ / ПОЗИЦИЯ

Дечев:  Само од добро воспитание, не од филолошки знаења, јазикот треба да го нарекуваш „македонски“

Дечев: Само од добро воспитание, не од филолошки знаења, јазикот треба да го нарекуваш „македонски“

На Генчовска главата и е толку празна (без извинување) што веќе откако колата и онака се превртела, наместо да каже еднаш „Бугарија ќе направи еднострана изјава за јазикот“, таа постојано повторува „Не признаваме македонскиот јазик“, „Не сме признале македонски јазик“...

Советник на претседателот Желев: Македонија не е единствена против францускиот предлог (ВИДЕО)

Советник на претседателот Желев: Македонија не е единствена против францускиот предлог (ВИДЕО)

Ако погледнеме во поголем маштаб, воопшто не требаше да се стига до тука, јас сум приврзаник на тоа, дека воопшто не требаше да има вето. Тоа создаде исклучително лоша општествена средина во двете земји. Ова го коментираше во студиото на Euronews Bulgaria доц. Михаил...

ПРЕС

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Нашиот клуб нуди само позитивност и пријателство. Време е граѓанските општества да се обединат за да создадат заедничка иднина за наредните генерации.

Нашият клуб не предлага нищо друго освен позитивизъм и приятелство. Време е гражданските общества да се обединят, за да създадат общо бъдеще за следващите поколения.